Voordat ik besloot het boek te publiceren, heb ik het eerst aan een aantal mensen laten lezen.

De reacties zie je in deze video.

 

Recensie Instituut Biblion (Nederlandse Bibliotheken): Via Tinder leert alleenstaande moeder Anne de charmante Nigeriaan Isaac kennen. De vonk slaat over en al snel neemt Isaac een belangrijke rol in het leven van Anne in. Dit tot grote onvrede van haar dochter die niet goed met hem overweg kan. Door liefde verblind ziet Anne niet de ware aard van haar nieuwe liefde, dit met grote gevolgen voor de relatie met haar dochter. Toch voelt Anne intuïtief dat er iets niet klopt aan Isaac. Ze kan er echter niet de vinger op leggen wat dit precies is. Stukje bij beetje ontdekt ze de ware aard van haar partner, maar met hem breken blijkt lastig te zijn. Dit zinderende en zeer spannende debuut is geschreven vanuit de eigen ervaringen van de auteur. Het is een spannend boek, dat maar moeilijk weg te leggen is. De personages zijn goed neergezet en het verhaal is makkelijk te volgen. Geschreven vanuit de ik-persoon, met hier en daar een flashback uit het leven van Isaac. De hoofdstukken zijn kort en hebben pakkende titels. Met name in het begin wordt er redelijk wat Engels gebruikt, maar men hoeft de taal niet goed te kennen om deze passages te begrijpen. L. Kersten

22-02-2019: Een aanrader om te lezen! Het is een spannend en indrukwekkend boek. In één ruk uitgelezen. (N.v.K-M. te U)

15-02-2019: Zeer meeslepend, aangrijpend, dramatisch verhaal. Een kijk in het leven van een vrouw die verliefd wordt op een narcist. Hunkeren naar liefde maar het niet krijgt. Een hart van goud en bereid om alles te doen voor de man. Er wordt duidelijk beschreven wat een narcist precies is. Een boek waarin je wilt blijven lezen! (W.K.)

07-02-2019: Het is een heftig boek en laat zien hoe een relatie met een narcist verloopt en de liefde een hel wordt en je leven en je als mens kapot maakt. Een boek dat je vele vragen geeft en niet zo even loslaat (C.S. te U)

14-01-2019: Wat een spannend en goed geschreven boek. Ook in 1 dag uitgelezen. Echt een aanrader. (Hanneke)

9-12-2018: Naar het reële leven getekend, meeslepend (CvA te A)

4-12-2018: Het zal je maar overkomen. Wat een verhaal en wat een lessen! In een adem uitgelezen. (EH te B)

30-11-2018: Als het mogelijk was, had ik het in 1x uitgelezen! Wat een meeslepend verhaal en dan te bedenken dat het echt gebeurd is, wauw! (PG te W)

29-11-2018: Wat een super boek! Goed geschreven en bijna in één adem uitgelezen! Een super cadeau voor Kerst of Sinterklaas! Ik kijk uit naar het volgende boek.... (G.IJ te Fr)

26-11-2018: Wat een spannend en waanzinnig goed boek. Het leest heel fijn weg en het is moeilijk te stoppen met lezen, omdat je wilt weten hoe het verder gaat en hoe het afloopt. Het is aangrijpend en boeiend geschreven en daardoor leef je helemaal mee met de hoofdpersoon. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Echt een aanrader!

21-11-2018: Het boek begint met in de jungle is een leeuw een leeuw. Ik ben blij dat ik deze in het wild tegen ben gekomen en dat deze niet bij mij in bed ligt. Jouw boek leest meer dan geweldig! (Y te A)

15-11-2018: Vanmiddag was de schrijfster (Anita Pronk) van dit boek in de winkel om het onder de aandacht te brengen. Ik kreeg een leesexemplaar... dat is nu dus uit (02.50u)...wat een beklemmend boek zeg... geen bloed, maar wel steengoed! Aanrader! (A.A., eigenaresse van Het Boekhuis te Aalsmeer)

09-11-2018: Een spannend boek met een mooie opbouw tussen heden en verleden. Een beklemmend boek. Een ding stoort me: waar is de verantwoordelijkheid over de dochter? En waarom komt zij niet vanzelfsprekend op de eerste plaats? (JT)

08-11-2018: Een pageturner. Vandaag in één keer uitgelezen. Een aanrader van een nieuw schrijftalent uit Amstelveen: Anita Pronk. Onthoud die naam. (SvdW te A)

07-11-2018: Heb het boek afgelopen zaterdag in één ruk uitgelezen. Prachtig en heldere beschrijving van de ellende waar je in verzeilt kunt raken als je (onbedoeld) een relatie aangaat met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Herkenbaar en heel anders dan andere boeken over narcisme. Dit boek mogen veel meer mensen lezen en ervaren. (I te A)

07-11-2018: Heb het boek in één ruk uitgelezen. Kon het niet weg leggen.
Het leest prettig, en helder. 
Aangrijpend om te lezen. Wat voor een ellende kun je in terecht komen op zoek naar liefde en verbinding, Juist als je zoveel voor een ander over hebt.
Een echte aanrader! (A te U)

03-11-2018: Supergoed geschreven, fascinerend... bizar... Ik was zo geboeid, dat ik steeds maar door wilde lezen. (PD te K)

.03-11-2018: De horror van een grenzeloze liefde is zo herkenbaar. Er lopen enorm veel narcisten rond, waarvan wordt onderschat wat zij kunnen aanrichten. In dit boek herken je wellicht wel je eigen verhaal. 
Het boek is ook prachtig geschreven, heel creatief met kleine details wat dit boek heel anders maakt dan de rest.  (JJPD te A)

02-11-2018: Een prachtig boek. Krijg van de dingen die beschreven wordt de kriebels en soms is het net ff teveel. Ondanks de pijn van de herkenning kon ik niet stoppen. Aan het einde moest ik het af en toe echt opzij leggen. Werd gewoon misselijk hoe een narcist kan liegen en iemand anders sorry kan laten zeggen voor iets dat hij zelf heeft veroorzaakt

17-10-2018: Een heftig levensverhaal wat je niemand toewenst, maar waarvan je weet dat het vaker voorkomt. 
Het boek leest fijn weg. Eigenlijk wil je niet stoppen met lezen, omdat er zoveel gebeurd wat je je eigenlijk niet kan voorstellen. De titel van het boek zegt voldoende. Een must read! (NS te A)

11-10-2018: Een verhaal over hoe een narcist ongemerkt je leven in komt en het daarna compleet overneemt en parasiteert. Uiteindelijk blijkt de dader ook het slachtoffer van een gruwelijke opvoeding in Nigeria.
Het boek over een gemengd huwelijk. (DK te U)

11-10-2018: In 'De horror van een grenzeloze liefde' leef je helemaal mee met de hoofdpersoon, die er het beste van probeert te maken, en met alle goede bedoelingen zichzelf zo verschrikkelijk in de problemen brengt! Omdat je als lezer helemaal vanzelf in haar huid kruipt, terwijl je óók ziet dat ze verblind is, is het vreselijk beklemmend, wil je steeds ingrijpen, waarschuwen. Je moet zo snel mogelijk verder lezen om te ontdekken hoe het verder gaat (en ondertussen doe je schietgebedjes: ooooo, laat het in vredesnaam goed aflopen!!). (JMKL te A)

10-10-2018: Het is een super gaaf boek!! 
Ik ben erg onder de indruk van Anita’s schrijfstijl waarmee ze de spanning, ontroering en nodige humor weet over te brengen. En dat alles met een niets verhullende eerlijkheid. 
Boeiend vanaf het begin, spannend tot het einde. Een boek dat je gewoon gelezen moet hebben!!! (MJ te A)