Voordat ik besloot het boek te publiceren, heb ik het eerst aan een aantal mensen laten lezen.

De reacties zie je in deze video.

 

Recensie Instituut Biblion (Nederlandse Bibliotheken): Via Tinder leert alleenstaande moeder Anne de charmante Nigeriaan Isaac kennen. De vonk slaat over en al snel neemt Isaac een belangrijke rol in het leven van Anne in. Dit tot grote onvrede van haar dochter die niet goed met hem overweg kan. Door liefde verblind ziet Anne niet de ware aard van haar nieuwe liefde, dit met grote gevolgen voor de relatie met haar dochter. Toch voelt Anne intuïtief dat er iets niet klopt aan Isaac. Ze kan er echter niet de vinger op leggen wat dit precies is. Stukje bij beetje ontdekt ze de ware aard van haar partner, maar met hem breken blijkt lastig te zijn. Dit zinderende en zeer spannende debuut is geschreven vanuit de eigen ervaringen van de auteur. Het is een spannend boek, dat maar moeilijk weg te leggen is. De personages zijn goed neergezet en het verhaal is makkelijk te volgen. Geschreven vanuit de ik-persoon, met hier en daar een flashback uit het leven van Isaac. De hoofdstukken zijn kort en hebben pakkende titels. Met name in het begin wordt er redelijk wat Engels gebruikt, maar men hoeft de taal niet goed te kennen om deze passages te begrijpen. L. Kersten

16-08-2020: Wijna Wagenaar: Dit boek is haar debuut , maar wat voor een ...... Gruwelijk goed! Het boek leest supergoed en ik kon het vanaf het begin al niet meer wegleggen. Al lezende kruip je in Anne haar huid, maar ook in die van Chris. De personages zijn zo goed beschreven dat je ze voor je ziet. Je voelt de onmacht en het verdriet van Chris die haar moeder steeds verder van zich af voelt glijden. Ook voel je de haat jegens Isaac, wat je snapt, ze heeft al zoveel meegemaakt in het huwelijk van haar moeder met Jamil. Vanaf het begin weet je eigenlijk al dat Isaac niet deugt, en je wilt roepen: 'Begin niet aan deze relatie!' Het boek leest prettig met korte hoofdstukken en is vlot geschreven waardoor het niet saai wordt en de spanning erin blijft. Wat een kracht heeft Anne om zich toch weer vrij te worstelen uit deze benauwende situatie waarin ze in haar eigen huis gewoon aan de kant word geschoven en niks meer te vertellen heeft. Van mij krijgt het boek 5 sterren , wat een prachtig debuut. Het smaakt zeker naar meer.  Dank je wel Anita Pronk dat ik dit pareltje mocht lezen, ik vond het een eer !! 
 

09-06-2020: Het boek van Anita zorgt ervoor dat je van begin tot eind helemaal in het verhaal wordt getrokken, met alle emoties van dien. Ontzettend knap als je weet dat dit haar debuut is. Je wilt elk moment tegen de hoofdpersoon schreeuwen, net als een horrorfilm - "Ga NIET die deur door, je weet dat daar een man met pistool zit!!!!!" (S.G. te A)

07-06-2020: In een dag uitgelezen! Een mooie, spannende, heftige en ontroerende autobiografische roman! Een zeer geslaagde debuutroman!!!  In een persoonlijk bericht: 'Ik heb vandaag jouw boek verslonden! Echt heel mooi geschreven. Heel veel situaties, die jij beschrijft in jouw boek, komen mij bekend voor! Ook heel knap hoe eerlijk jij bent geweest en jij jezelf niet hebt geschoond. Ik hoop dat jij in de toekomst meer geluk zal hebben in de liefde!' (C.S. te K)

07-04-2020: Het is een erg goed boek, waarmee je, eenmaal begonnen, niet meer mee kan stoppen. (M.W.)

22-03-2020: In twee dagen uitgelezen. Elk hoofdstuk dat je afsluit, roept weer op om het volgende te lezen. Mooi geschreven en herkenbaar! (R.O. te Z)

03-03-2020: Wat een geweldig spannend boek, binnen twee dagen uitgelezen je wordt het verhaal ingezogen en wilt alleen maar weten hoe het verder gaat. Het voelde alsof ik in de huid van de hoofdpersoon zat met de emoties en angst erbij, ondertussen denkend waarom doe je niet dit of dat. Zo graag gezien en geliefd willen worden doet bijzondere dingen met een mens. Heel herkenbaar dit is een boek die voor veel mensen een eye opener zou kunnen zijn.
Ik zal het boek zeker aan iedereen aanraden om te lezen. (P. te H)

29-01-2020: Spannend, meeslepend, goede verhaallijn. Een feest van herkenning. Je ziet en voelt de gebeurtenissen aankomen: ze zijn niet meer te stoppen. Ik bevind mij al 5 jaar inmiddels in een relatie met een narcist ten top. Verschillende boeken heb ik gelezen maar dit boek heeft mij het laatste zetje gegeven in de klik waarnaar ik op zoek was. De herkenning, de ontkenning, de sluier van de illusie die optrekt, de ontgoocheling..dat heb ik gevonden in dit boek..Lieve Anita dank voor het delen..❤️ (A. te Z.)

25-10-2019: Pakkend boek, spannend, meeslepend verhaal. goede verhaallijn. In 1 dag uit! Geweldig goed geschreven met mooie gedichtjes hier en daar. Een schrijfster die weet hoe je de lezer pakt en de wereld om zich heen laat verdwijnen. Ik kan niet wachten op een vervolg van dit Goed en spannend boek (C. te Z.)

24-02-2019: Toen ik dit boek dichtsloeg.....had ik maar één mening...Wat een moedige vrouw, dat zij zich zo kwetsbaar opstelt. Het autobiografische aspect roept een heleboel vragen op. Het verhaal leest vlot weg. De hoofdstukken hebben soms cryptische titels. De gedichtjes geven hulpeloosheid weer en zijn zeker een aanvulling op het verhaal. De manier waarop de schrijfster haar verhaal weergeeft is knap, het avontuur waarin zij terechtkomt is tenenkrommend. Goed boek.

22-02-2019: Een aanrader om te lezen! Het is een spannend en indrukwekkend boek. In één ruk uitgelezen. (N.v.K-M. te U)

18-02-2019: Aangrijpend, meeslepend, dramatisch verhaal over een vrouw die verstrikt raakt in een relatie met een narcist. Er komen veel punten naar voren over hoe en wat een narcist precies Is. Een vrouw op zoek naar liefde, hunkerend, maar het niet krijgt. Een vrouw met een hart van goud! Zeer meeslepend verhaal! Een boek waar je in wilt blijven lezen! (W. te K)

15-02-2019: Zeer meeslepend, aangrijpend, dramatisch verhaal. Een kijk in het leven van een vrouw die verliefd wordt op een narcist. Hunkeren naar liefde maar het niet krijgt. Een hart van goud en bereid om alles te doen voor de man. Er wordt duidelijk beschreven wat een narcist precies is. Een boek waarin je wilt blijven lezen! (W.K.)

07-02-2019: Het is een heftig boek en laat zien hoe een relatie met een narcist verloopt en de liefde een hel wordt en je leven en je als mens kapot maakt. Een boek dat je vele vragen geeft en niet zo even loslaat (C.S. te U)

14-01-2019: Wat een spannend en goed geschreven boek. Ook in 1 dag uitgelezen. Echt een aanrader. (Hanneke)

31-12-2018: Het boek is heel meeslepend en spannend. Het heeft een goede verhaallijn en zeker diepgang. Echt een aanrader om te lezen (G.R. te A.)

9-12-2018: Naar het reële leven getekend, meeslepend (CvA te A)

07-12-2018: Super boek, leest snel en makkelijk weg. Herkenbaar in de wereld van internet daten, maar mooi verwoord en geschreven in dit boek. (C.R. te V.)

4-12-2018: Het zal je maar overkomen. Wat een verhaal en wat een lessen! In een adem uitgelezen. (EH te B)

December 2018: Ik heb het boek gelezen en heb het als spiegelbeeld, leerzaam en bevrijdend ervaren, voor een boek dat over een persoonlijk verhaal gaat. Ik kan mij hierin herkennen. Het boek is echt een aanrader voor mensen die in een narcistische relatie zitten zodat omstanders meer inzicht kunnen krijgen hoe het is om in zo'n vorm van relatie te zitten. Het is ook een romance en grappig. Personages komen tot leven, het leest makkelijk en ik werd mee genomen in het verhaal. Top.. (Sayonara)

30-11-2018: Als het mogelijk was, had ik het in 1x uitgelezen! Wat een meeslepend verhaal en dan te bedenken dat het echt gebeurd is, wauw! (PG te W)

29-11-2018: Wat een super boek! Goed geschreven en bijna in één adem uitgelezen! Een super cadeau voor Kerst of Sinterklaas! Ik kijk uit naar het volgende boek.... (G.IJ te Fr)

26-11-2018: Wat een spannend en waanzinnig goed boek. Het leest heel fijn weg en het is moeilijk te stoppen met lezen, omdat je wilt weten hoe het verder gaat en hoe het afloopt. Het is aangrijpend en boeiend geschreven en daardoor leef je helemaal mee met de hoofdpersoon. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Echt een aanrader!

21-11-2018: Het boek begint met in de jungle is een leeuw een leeuw. Ik ben blij dat ik deze in het wild tegen ben gekomen en dat deze niet bij mij in bed ligt. Jouw boek leest meer dan geweldig! (Y te A)

15-11-2018: Vanmiddag was de schrijfster (Anita Pronk) van dit boek in de winkel om het onder de aandacht te brengen. Ik kreeg een leesexemplaar... dat is nu dus uit (02.50u)...wat een beklemmend boek zeg... geen bloed, maar wel steengoed! Aanrader! (A.A., eigenaresse van Het Boekhuis te Aalsmeer)

09-11-2018: Een spannend boek met een mooie opbouw tussen heden en verleden. Een beklemmend boek. Een ding stoort me: waar is de verantwoordelijkheid over de dochter? En waarom komt zij niet vanzelfsprekend op de eerste plaats? (JT)

08-11-2018: Een pageturner. Vandaag in één keer uitgelezen. Een aanrader van een nieuw schrijftalent uit Amstelveen: Anita Pronk. Onthoud die naam. (SvdW te A)

07-11-2018: Heb het boek afgelopen zaterdag in één ruk uitgelezen. Prachtig en heldere beschrijving van de ellende waar je in verzeilt kunt raken als je (onbedoeld) een relatie aangaat met iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis. Herkenbaar en heel anders dan andere boeken over narcisme. Dit boek mogen veel meer mensen lezen en ervaren. (I te A)

07-11-2018: Heb het boek in één ruk uitgelezen. Kon het niet weg leggen.
Het leest prettig, en helder. Aangrijpend om te lezen. Wat voor een ellende kun je in terecht komen op zoek naar liefde en verbinding, Juist als je zoveel voor een ander over hebt. Een echte aanrader! (A te U)

03-11-2018: Supergoed geschreven, fascinerend... bizar... Ik was zo geboeid, dat ik steeds maar door wilde lezen. (PD te K)

03-11-2018: De horror van een grenzeloze liefde is zo herkenbaar. Er lopen enorm veel narcisten rond, waarvan wordt onderschat wat zij kunnen aanrichten. In dit boek herken je wellicht wel je eigen verhaal. Het boek is ook prachtig geschreven, heel creatief met kleine details wat dit boek heel anders maakt dan de rest.  (JJPD te A)

02-11-2018: Een prachtig boek. Krijg van de dingen die beschreven wordt de kriebels en soms is het net ff teveel. Ondanks de pijn van de herkenning kon ik niet stoppen. Aan het einde moest ik het af en toe echt opzij leggen. Werd gewoon misselijk hoe een narcist kan liegen en iemand anders sorry kan laten zeggen voor iets dat hij zelf heeft veroorzaakt (A. te R)

30-10-2018: Ik ben ook getrouwd geweest met een kwaadaardige narcist en heb gevreesd voor mijn leven. Ik vind het heel moedig dat jij alles op papier heb gezet.

17-10-2018: Een heftig levensverhaal wat je niemand toewenst, maar waarvan je weet dat het vaker voorkomt. Het boek leest fijn weg. Eigenlijk wil je niet stoppen met lezen, omdat er zoveel gebeurd wat je je eigenlijk niet kan voorstellen. De titel van het boek zegt voldoende. Een must read! (NS te A)

11-10-2018: Een verhaal over hoe een narcist ongemerkt je leven in komt en het daarna compleet overneemt en parasiteert. Uiteindelijk blijkt de dader ook het slachtoffer van een gruwelijke opvoeding in Nigeria. Het boek over een gemengd huwelijk. (DK te U)

11-10-2018: In 'De horror van een grenzeloze liefde' leef je helemaal mee met de hoofdpersoon, die er het beste van probeert te maken, en met alle goede bedoelingen zichzelf zo verschrikkelijk in de problemen brengt! Omdat je als lezer helemaal vanzelf in haar huid kruipt, terwijl je óók ziet dat ze verblind is, is het vreselijk beklemmend, wil je steeds ingrijpen, waarschuwen. Je moet zo snel mogelijk verder lezen om te ontdekken hoe het verder gaat (en ondertussen doe je schietgebedjes: ooooo, laat het in vredesnaam goed aflopen!!). (JMKL te A)

10-10-2018: Het is een super gaaf boek!! Ik ben erg onder de indruk van Anita’s schrijfstijl waarmee ze de spanning, ontroering en nodige humor weet over te brengen. En dat alles met een niets verhullende eerlijkheid. Boeiend vanaf het begin, spannend tot het einde. Een boek dat je gewoon gelezen moet hebben!!! (MJ te A)